افزایش قد با مصرف روزی ده عدد برنج خام معجزه میکند ۱۰ سانتی‌متر افزایش قد در ۶ ماه …” حتما شما هم در فضای اینترنت و در شبکه‌های اجتماعی این شعار را بارها خوانده‌اید. اما به راستی می‌توان با روزی چند عدد خوردن برنج خام به وزن و یا قد ایده‌آل خود رسید؟ در این مقاله به این پرسش با دیدی واقع‌گرایانه و از نظر علم پزشکی پاسخ خواهیم داد. با ما همراه باشید.

خوردن برنج خام – عوارض مصرف برنج خام – قدبلند شدن با برنج خام
مبنای این ادعا چیست؟

این ادعا بر اساس “هومئوپاتی” مطرح می‌شود. “هومئوپاتی” یا “طب کل نگر” یک نظام درمانی است مبتنی بر اصل «همانند، همانند را شفا می‌دهد» که مخالفان و موافقانی در مجامع علمی دارد. اما آنچه پیداست این است که نتایج مثبت تحقیقات روی هومئوپاتی در مقابل تحقیقات بسیاری که این روش را بی‌نتیجه یا مضر شناخته‌اند، بسیار کمتر است. به عنوان مثال نتایج بررسی‌های بیش از ۲۵۵ تحقیق در مرکز ملی تحقیقات دارویی و سلامت استرالیا در سال ۲۰۱۵ میلادی نشان می‌دهد که هومئوپاتی هیچ اثر مثبتی بر روی درمان بیماری‌ها ندارد و این امر فروش داروهای هومئوپاتی در این کشور را تا حد بسیار زیادی کاهش داده است.

آنچه درباره خوردن برنج خام گفته می‌شود این است که: “دانه برنج در بدن شما می‌پزد و در فرآیند پخت قد می‌کشد. برنج کمر باریک و قد بلند است … روزی ده عدد قورت بدهید تا هم لاغر و هم قدبلند شوید. وقتی هر روز این کار را انجام می‌دهید، حکم دارو را پیدا می‌کند. بدن از رفتار دانه‌ها طبعیت می‌کند، کمرباریک و قدبلند می‌شود. پس می‌تواند هم باعث افزایش قد و لاغری شود. این نوع ارتباط با بدن بسیار عمیق است و از سطح سن و سال هم فراتر می‌رود.”

اما به واقع اینگونه نیست و ادعای متن شایعه مبنی بر افزایش قد با خوردن روزی ده عدد برنج خام، ادعایی واهی و بی‌اساس است و هیچگونه پایه علمی ندارد. برخلاف ادعای این متن، با اندک اطلاعاتی از بدن انسان خواهیم دانست که برنج در سیستم گوارشی بدن نمی‌پزد، بلکه توسط آنزیم‌ها در معده هضم و سپس جذب بدن می‌گردد.

پس از خوردن برنج خام در بدن چه اتفاقاتی رخ می‌دهد؟

پس از خوردن برنج خام، پوشش سلولز بیرونی در برنج، که لایه محافظتی در بسیاری از غلات و دانه‌ها محسوب می‌شود، باعث هضم ضعیف می‌گردد. این لایه سلولز در دمای بالای آب پخته شده و آسیب می‌بیند و این منجر به افزایش جذب پروتئین و سایر مواد مغذی آن در بدن می‌گردد. حتی در رژیم‌های خام‌خواری نیز برنج ابتدا هیدراته شده و سپس به صورت جوانه مصرف و استفاده می‌گردد.

عوارض خوردن برنج خام چیست؟

براساس آنچه آژانس استاندارد مواد غذایی (FSA) اعلام کرده است، ممکن است که برنج نپخته حاوی تخم باکتری‌هایی باشد که می‌توانند باعث مسمومیت غذایی شوند. علاوه بر این عادت کردن به خوردن برنج خام می‌تواند مشکلات زیادی برای بدن به همراه داشته باشد. یکی از این مشکلات ابتلا به بیماری پیکا (pica) است. پیکا بیماری‌ای است که در آن افراد به خوردن مواد غیرغذایی مانند گچ، خاک، مو و پلاستیک یا مواد غذایی غیرآماده مانند سیب‌زمینی خام یا برنج خام تمایل دارند. برنج خام علاوه بر بی‌فایده بودن، مشکلات گوارشی مانند دل‌درد، عفونت‌های انگلی، بی‌اشتهایی و تغییر حالت مزاج مانند اسهال یا یبوست نیز ایجاد می‌کند.

از دیگر عوارض خوردن برنج خام، تولید سم از طریق باکتری سرئوس برای بدن است که باعث استفراغ و تهوع در ۲۴ ساعت پس از بلع می‌گردد. همچنین وجود پروتئین لکتین بر روی برنج خام و لوبیا، که خود یک حشره‌کش قوی است، باعث مسمومیت می‌شود. این پروتئین با توسعه بیماری دیابت و سرطان روده بزرگ و همچنین سلیاک مرتبط است.